Odpowiedzi na pytania dot. wód
Ekspert, dr n. farm. Teresa Latour, Kierownik Zakładu Tworzyw Uzdrowiskowych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH w Warszawie odpowiada na pytania użytkowników strony dotyczące wód:
- Co to jest klasyfikacja wód przeznaczonych do butelkowania?
- Czy woda źródlana pochodzi z płytszych warstw wodonośnych niż mineralna?
- Czy gotowanie wody pozbawia wodę wartości?
- Dlaczego woda butelkowana nie może być przechowywana na słońcu?
- Od czego zależy smak wody?
- Co oznacza pierwotna naturalna/czystość wody?
- Co oznaczają określenia „otwór” lub „ujęcie”?
Zachęcamy do wysyłania zapytań naszym ekspertom:
-
dr n. farm. Teresa Latour – zagadnienia w zakresie wód,
-
dr inż. Monika Hoffmann – zagadnienia w zakresie technologii żywności oraz żywienia i nawodnienia,
-
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek – zagadnienia w zakresie bezpieczeństwa oraz legislacji substancji dodatkowych, aromatów i enzymów.