A

  • Aseptyczne pakowanie
  • Antocyjany (E 163)
  • Aromaty / środki aromatyzujące
  • Aromaty
  • Acesulfam K (E950)
  • Aspartam (E951)

B

  • Biotyna
  • Błękit brylantowy FCF (E 133)
  • Beta-apo-8’-karotenal (E160e)
  • Barwniki
  • Benzoesan sodu (E211)

C

  • Chinina
  • Cytryniany sodu (E331)
  • Cyklaminiany (E952)
  • Cukier/sacharoza

D

  • Dwutlenek węgla (E290)
  • Dodatki do żywności
  • Dekstroza

E

  • Ekstrakt z guarany
  • Ekstrakty roślinne
  • Ekstrakty z herbat
  • Estry glicerolu i żywicy roślinnej (E445)

F

  • Fruktoza

G

  • GMP
  • GHP
  • Glukuronolakton
  • Guma arabska (guma akacjowa) (E414)
  • Guma guar (E412)
  • Glikozydy stewiolowe (E960)
  • Glukoza

H

  • HACCP

I

  • Inozytol

J

K

  • Kwas pantotenowy
  • Kwas foliowy
  • Karboksymetyloceluloza (E466)
  • Kurkumina (E100)
  • Koszenila (E120)
  • Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141)
  • Karoteny (E160a)
  • Karmele (150a, 150c, 150d)
  • Konserwanty
  • Kofeina

L

M

  • Magnez
  • Mineralne składniki

N

  • Nektar
  • Napoje owocowe, warzywne i owocowo-warzywne
  • Napoje niegazowane
  • Napoje izotoniczne
  • Napoje herbaciane gotowe do spożycia
  • Napoje gazowane
  • Napoje energetyzujące
  • Niacyna / Witamina B3
  • Naturalne aromaty owocowe

O

  • Otręby pszenne

P

  • Pasteryzacja
  • Płatki jęczmienne
  • Płatki owsiane
  • Potas
  • Pektyny (E440)
  • Przeciwutleniacze

Q

R

  • Roztwory węglowodanowo-elektrolitowe
  • Ryboflawina / Witamina B2
  • Ryboflawina (E101)
  • Regulator kwasowości

S

  • Syropy
  • Soki owocowe odtworzone z zagęszcz. soku owocow.
  • Sok
  • Saturacja
  • Sód/sól
  • Soki zagęszczone
  • Stabilizatory
  • Sorbinian potasu (E202)
  • Sacharyny (E954)
  • Substancje słodzące

T

  • Tauryna
  • Tiamina / Witamina B1

U

V

W

  • Woda stołowa
  • Woda źródlana
  • Woda mineralna
  • Wody butelkowane
  • Wiórki kokosowe
  • Woda
  • Wapń
  • Witamina E
  • Witamina D
  • Witamina C

X

Y

Z

  • Zioła i przyprawy
  • Żywność o właściwościach barwiących
  • Żółcień chinolinowa (E104)