Słownik Drinkopedia
Wszystkie pojęcia
Acesulfam K (E950)>
Antocyjany (E 163)>
Aromaty>
Aromaty / środki aromatyzujące>
Aseptyczne pakowanie>
Aspartam (E951)>
Barwniki>
Benzoesan sodu (E211)>
Beta-apo-8’-karotenal (E160e)>
Biotyna>
Błękit brylantowy FCF (E 133)>
Chinina>
Cukier/sacharoza>
Cyklaminiany (E952)>
Cytryniany sodu (E331)>
Dekstroza>
Dodatki do żywności>
Dwutlenek węgla (E290)>
Ekstrakt z guarany>
Ekstrakty roślinne>
Ekstrakty z herbat>
Estry glicerolu i żywicy roślinnej (E445)>
Fruktoza>
GHP>
Glikozydy stewiolowe (E960)>
Glukoza>
Glukuronolakton>
GMP>
Guma arabska (guma akacjowa) (E414)>
Guma guar (E412)>
HACCP>
Inozytol>
Karboksymetyloceluloza (E466)>
Karmele (150a, 150c, 150d)>
Karoteny (E160a)>
Kofeina>
Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141)>
Konserwanty>
Koszenila (E120)>
Kurkumina (E100)>
Kwas foliowy>
Kwas pantotenowy>
Magnez>
Mineralne składniki>
Napoje energetyzujące>
Napoje gazowane>
Napoje herbaciane gotowe do spożycia>
Napoje izotoniczne>
Napoje niegazowane>
Napoje owocowe, warzywne i owocowo-warzywne>
Naturalne aromaty owocowe>
Nektar>
Niacyna / Witamina B3>
Otręby pszenne>
Pasteryzacja>
Pektyny (E440)>
Płatki jęczmienne>
Płatki owsiane>
Potas>
Przeciwutleniacze>
Regulator kwasowości>
Roztwory węglowodanowo-elektrolitowe>
Ryboflawina (E101)>
Ryboflawina / Witamina B2>
Sacharyny (E954)>
Saturacja>
Sód/sól>
Sok>
Soki owocowe odtworzone z zagęszcz. soku owocow.>
Soki zagęszczone>
Sorbinian potasu (E202)>
Stabilizatory>
Substancje słodzące>
Syropy>
Tauryna>
Tiamina / Witamina B1>
Wapń>
Wiórki kokosowe>
Witamina C>
Witamina D>
Witamina E>
Woda>
Woda mineralna>
Woda stołowa>
Woda źródlana>
Wody butelkowane>
Zioła i przyprawy>
Żółcień chinolinowa (E104)>
Żywność o właściwościach barwiących>